Alzheimer Café belicht technologische ondersteuning bij dementie


Het Alzheimer Café in de Reggehof organiseert morgenavondeen bijzondere bijeenkomst met als thema ‘Welke technologie is er mogelijk in de thuissituatie?’. De avond staat in het teken van de steeds belangrijkere rol van technologie in de verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met dementie. De Technologie en Zorg Academie Twente (TZA) is te gast en zal verschillende technologische hulpmiddelen presenteren en demonstreren. Denk hierbij aan apps, beeldbellen, alarmeringssystemen, en medicijn-dispensers met controle op afstand…


De avond wordt geleid door Dinie Holkers-Veltkamp, die in gesprek gaat met twee stagiaires van de TZA. Zij zullen niet alleen uitleg geven over de verschillende apparaten, maar deze ook demonstreren. Bezoekers krijgen uitgebreid de kans om de hulpmiddelen van dichtbij te bekijken en in gesprek te gaan over de impact van zorgtechnologie en het uitwisselen van ervaringen. Ook is er een pop-up stand van de studenten, die bezoekers zullen informeren over hoe technologie kan helpen om langer en veiliger thuis te wonen.


Welzijnsorganisatie Salut nodigt iedereen uit die betrokken is bij de zorg voor mensen met dementie, of meer over dit onderwerp wil weten. De zaal zal om 18:45 uur open gaan. De bijeenkomst duurt tot 21:00 uur. Meer informatie via telefoonnummer: 0547-260053, app: 06-2089 4999 of email ln.njizlew-tulasnull@ofni.