Goorse derby gestaakt na oproer vanaf Twenthe-bank

De Goorse stadsderby tussen Hector en Twenthe is vanmiddag na 25 minuten in de tweede helft gestaakt nadat er vanaf de bank van Twenthe dingen richting scheidsrechter Björn Tousain werden geroepen waardoor deze zich bedreigd voelde en niet verder wilde. Net daarvoor werd ook assitent-trainer Roy Vrielink van Twenthe weg gestuurd door de arbiter. Op het moment van staken stond Hector met 2-0 voor…

De thuisploeg die beter en vooral feller was dan de koploper kwam halverwege de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Nick Beukelman. Hij verlengde een bal succesvol na een vrije trap van Wesley Zwoferink. In de tweede helft hetzelfde beeld en na 25 minuten een strafschop voor Hector na een overtreding in het 16-metergebied op Oleksandr Nikolaichuk. Wesley Zwoferink stuitte allereerst op de Twenthe-doelman Stan Hollegien maar in de rebound kon Yilber Haverslag binnen schieten. Niet lang daarna ontstond het tumult en werd het duel stil gelegd. Het restant van de Goorse stadsderby wordt naar verwachting op zondag 17 december hervat. Dan zijn er nog 20 minuten te spelen.