Oald Goor: Het Goors Mannenkoor

In het kader van het traditionele optreden van het Goors Mannenkoor op Eerste Kerstdag dit keer een paar fraaie prenten van de zangvereniging uit lang vervlogen tijden. Het koor werd door Gerrit Mengerink, Jacob Derking en Gerrit Leeftink (foto 3) opgericht in 1945 en kende in Carel Schildkamp (foto 2) de eerste dirigent. Onder zijn leiding werd in 1947 het eerste grote succes geboekt. Tijdens een zangconcours in Scheveningen won het koor de eerste prijs en verdiende het promotie naar de zogenoemde eerste afdeling…

Ook vonden we een foto van het Goors Mannenkoor in de archieven van Historisch Goor uit 1979 (foto 4) tijdens een optreden in de Nederlands Hervormde Kerk (nu Hofkerk). Een archief dat met het Kerstconcert van morgen in de Petrus en Pauluskerk weer zal worden aangevuld…