Winkeliers genept door wisseltruc

Twee Goorse winkeliers zijn gistermiddag het slachtoffer geworden van een wisseltruc. Een nog onbekende man heeft bij twee winkels in de Grotestraat via een wisseltruc geld gestolen. In beide winkels kocht de man rond 14.00 uur iets kleins en wilde betalen met een 50 eurobiljet dat hij op de toonbank neerlegde. Op het moment dat de medewerker het wisselgeld wilde pakken, zei de man dat hij ook wel kleingeld had. Vervolgens leidde hij de medewerker af met allerlei vragen. Hij kreeg het wisselgeld, maar pakte ongemerkt ook het eigen 50 eurobiljet terug.

wisseltruc

Het gaat om een man tussen de 25 en 30 jaar oud met een licht getinte huidskleur. Hij heeft zwart haar, droeg donkere kleding en sprak Nederlands en gebrekkig Engels. Getuigen kunnen zich melden bij de Politie Twente, team Hof van Twente, 0900-8844 of anoniem via bel 0800-7000. De politie adviseert winkeliers alert te zijn en verzoekt hen altijd melding te maken van wisseltrucs, ook als het bij een poging blijft.