GFC onderuit bij Lutten

De hoofdmacht van GFC is 2024 slecht begonnen. De eerste competitiewedstrijd na de winterpauze werd in en tegen Lutten met 2-0 verloren. De rood zwarten begonnen nog wel goed aan de wedstrijd en kreeg een aantal fraaie mogelijkheden via Edo Schneider, Tim Wassink en Finn Schreurs. Het verdedigende Lutten kreeg pas na 40 minuten de eerste kans. Een schot werd goed gekeerd door doelman Joren Wolthuis. Uit de tegenaanval schoot Tim Wassink de bal over. Vervolgens leidde slordig balverlies aan GFC zijde de 1-0 in voor de thuisploeg. Rutger van de Graaf kon profiteren en binnen schieten…

Bij de start van de 2e helft een zelfde spelbeeld als bij het begin van de wedstrijd. Lutten zakte ver terug en GFC maakte het spel en kreeg twee grote kansen die door Tim Wassink en Thijs Moormann werden gemist. Daarna nam Lutten nam het initiatief in de wedstrijd over en werd beter. Een afstandsschot van Thorben Scholten in de 77e minuut betekende de 2-0 voor Lutten en de beslissing in de wedstrijd. Lutten-GFC was overigens het enige duel in de vierde klasse C dat vandaag doorging. Volgende week speelt de ploeg van de scheidende trainer Romano Lammertink thuis tegen Hardenberg ’85.