Graan voor Goorsch Gruyt Bier geoogst

Het productieproces voor het Goorsch Gruyt Bier is nu echt begonnen. Maandagavond is het eerste graan van Goorse bodem gemaaid en gedorst. Een akker aan de Enterseweg is in maart ingezaaid met rogge en haver. Initiatiefnemers Erik Blaak en Edwin Slaghekke beginnen over twee weken met crowdfunding. Ze gaan op zoek naar veel particulieren die een klein bedrag willen investeren, zodat het volledige project gefinancierd kan worden. Het Goorsch Gruyt Bier is vlak voor de kerst verkrijgbaar. Het uiteindelijke doel met het Goorsche Gruyt Bier, dat zijn oorsprong vindt in een oud recept uit 1463, is de verrijzenis van een brouwerij in Goor die ook als toeristische attractie kan dienen.

gruytbierrogge2

Gerelateerde berichten

  • Aqua Power Dance in zwembad De Whee11 september 2013 Aqua Power Dance in zwembad De Whee Zwembad De Whee is begonnen Aqua Power Dance, de trend op dans- en fitnessgebied, maar dan in het water. Iedere donderdagavond is er een swingende les in heup-borstdiep water. Het voordeel […]
  • Gouden schakelarmband verloren22 oktober 2012 Gouden schakelarmband verloren Op donderdag 18 oktober is in Goor een gouden schakelarmband verloren. De armband heeft de initialen GES aan de binnenkant van de sluiting. De vinder wordt verzocht contact op te nemen met […]
  • Tafeltennissers Olympia bijna kampioen27 maart 2017 Tafeltennissers Olympia bijna kampioen De tafeltennissers van het Goorse Olympia zijn op een haar na kampioen in de tweede klasse. Tegen het Enschedese Entac 4 werd de maximale score behaald en dus met 10-0 gewonnen door het […]
  • Leerlingen Heeckeren krijgen les op het ijs6 januari 2010 Leerlingen Heeckeren krijgen les op het ijs Geen rekenen, taal of saaie geschiedenislessen, maar schaatsen. Een prettig alternatief voor de Goorse leerlingen van 't Heeckeren. De telgen van de basisschool hoefden vanochtend geen […]
  • Gorenaar veroorzaakt ravage op A3518 oktober 2011 Gorenaar veroorzaakt ravage op A35 Een 20-jarige Gorenaar heeft gisteravond voor een ravage gezorgd op de A35. De man voerde achter zijn auto een autoambulance met daarop nog een auto. De combinatie was aan het slingeren […]