GFC verliest fors op eigen veld

Het jaar 2024 is het eerste elftal van GFC nog niet gunstig gezind. Na de 2-0 nederlaag van vorige week in Lutten, werd vanmiddag met 2-6 verloren van het lager geklasseerde Hardenberg ’85. De rood zwarten stonden na 12 minuten al met 0-2 achter door rake afstandsschoten van Lennard de Leeuw en Berend Weiden. Daarna nam GFC het initiatief en kwam na 17 minuten op 1-2. Jorrit Nab schoot een afgeslagen bal goed binnen. 1-2 was ook de ruststand…

in de tweede helft ging de thuisploeg op jacht naar de gelijkmaker en die kwam er ook. Thijs Moormann kon scoren na een fraaie voorbereidende actie van Finn Schreurs. Daarna golfde het spel wat op en neer en was het Hardenberg ’95 dat weer op voorsprong kwam. Berend Weiden tekende voor zijn tweede van de middag. Diezelfde Weiden maakte er vlak voor tijd ook 2-4 en 2-5 in een fase waarin GFC het liet lopen en er ook nog een rode kaart was voor Bjorn Nattrop. Het slotakkoord was voor Rick Broek met de voor GFC ontluisterende 2-6. GFC zakt door de nederlaag een plek op de ranglijst in de vierde klasse C en is nu vijfde. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen RKSV Bornerbroek.