GFC verliest voor de derde keer op rij

Het lijkt, ondanks de titelaspiraties voorafgaand aan dit seizoen, toch een kleurloos seizoen te worden voor GFC. De ploeg van trainer Romano Lammertink verloor ook het derde duel in het nieuwe kalenderjaar en zakt daardoor naar de onderste regionen van de middenmoot. De rood zwarten verloren vanmiddag van RKSV Bornerbroek met 1-0 en zeker op basis van de eerste helft had daar meer in gezeten voor de Goore vierdeklasser…

De wedstrijd begon met een vroege kans voor GFC. Daan Zwierink kopte net naast. Een klein kwartier later kreeg Olaf Siegers een uitgelezen kans, maar miste eveneens. Bornerbroek stelde daar, behoudens wat uitvallen en een vrije trap die vlak voor rust net over ging, weinig tegenover voor rust.

In het tweede bedrijf begon Bornerbroek op het eigen kunstgrasveld begon sterker aan de tweede helft en kreeg een aantal goede kansen. De enige goal van de wedstrijd viel halverwege de tweede helft. Dwight van den Blink kon binnen schieten na een kort genomen vrije trap. Daarna kreeg GFC nog een kans op de gelijkmaker maar een verdediger van Bornerbroek kopte in de 70e minuut een bal op de eigen doellat. In de slotminuut werd de sfeer nog even grimmig toen Tim Wassink onderuit werd gelopen toen hij alleen op de doelman af ging zonder dat daarvoor werd gefloten. De laatste kans van de wedstrijd was voor Olaf Siegers. Hij kwam vrij voor de keeper door een fout van de Bornerbroekse verdediging maar kwam niet tot scoren waardoor GFC dus weer met lege handen staat. Volgende week speelt GFC thuis tegen s.v. Rijssen.