Hector wint weer overtuigend

Na de eclatante 1-5 zege bij TVV vorige week, deed SV Hector ook vandaag uitstekende zaken in de vijfde klasse A. Op eigen veld werd Buurse met 3-0 verslagen. Een dik verdiende overwinning van de groen witten die de hele wedstrijd heer en meester waren op ’t Doesgoor. Ondanks het veldoverwicht duurde het lang voor de 1-0 op het scorebord stond. Na een dik half uur werd een vrije trap binnen gelopen door Jordy Leeftink die daarmee de ban brak: 1-0…

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld waarin het wachten was op de tweede Goorse treffer. Die viel halverwege de tweede helft. Nick Beukelman schoot de bal van net buiten het 16-metergebied tegen de touwen: 2-0. De 3-0 werd gescoord door aanvoerder Wesley Zwoferink die vorige week nog geblesseerd uitviel maar op tijd fit was voor deze wedstrijd. Een voorzet van Jeroen Heuten vanaf de rechterkant bereikte Arno Katera die de bal neer kon leggen voor Zwoferink die vanaf 16 meter de bal rechts onderin de hoek binnen schoot.

Door de zege behoudt Hector de aansluiting met de top. Hector, nu zesde, heeft nu 19 punten uit 10 wedstrijden, vijf punten minder dan de koplopers La Première en Diepenheim die wel een wedstrijd meer hebben gespeeld. Daartussen staan nog Twenthe, Hoeve Vooruit en TVV, wat aangeeft dat de verschillen klein zijn in de vijfde klasse A. Volgende week is Hector, vanwege het carnavalsweekeinde, vrij. Een week later wacht op eigen veld de inhaalwedstrijd tegen FC Het Centrum.