Twenthe verliest topper van La Première

Twenthe heeft vanmiddag de topper in de zondag vijfde klasse A tegen het Almelose La Première verloren. Op het eigen Piepwillem werd het 1-2. Twenthe had een overwicht voor rust en creëerde een aantal goede kansen waaronder een vrije trap van Dani Hilhorst die op de lat belandde. De Almelose opponent maakte op het einde van de eerste helft een vuist en liet zien effectief te kunnen zijn. Kort voor rust werd het in de 39e en 43e minuut 0-1 en 0-2. Dat was ook de ruststand…

In de tweede helft gingen de Tricolores op jacht naar goals en kregen weer een dozijn kansen. Na een dik uur werd het 1-2. Stijn Jeurlink schoot een voorzet vanaf links binnen. Daarna waren er kansen te over op de gelijkmaker maar het was mede aan de goalie van La Première te danken dat die gelijkmaker niet viel. Door de nederlaag is Twenthe koploper af. Die eer is voorlopig voor “Lap’. Die ploeg heeft 24 punten evenals Diepenheim dat vandaag met 6-0 won van Zenderen Vooruit. Twenthe is nu derde met 23 punten uit 11 wedstrijden. Het volgende duel van de Tricolores is over drie weken, uit bij Manderveen.