Op de trekker naar de raadszaal…

Een bonte stoet van oude tractoren, wagens, bussen en landbouwmachines trok vanmorgen door Goor richting het Schoolfeestplein. De drie carnavalsverenigingen in de Hof kwamen samen voor de sleuteloverdracht in de raadszaal van het gemeentehuis. Voorop Prins Silvo (Busschers) van CV Sterzo die op een oldtimer-tractor de stoet aanvoerde en werd gevolgd door zijn companen van de ‘oude trekkergroep’ uit Deldenerbroek…

Ook de Höftemennekes uit Hengevelde met Hofprins Rob Pelle pakte flink uit met een groot aantal landbouwmachines van het bedrijf van de Wegdamse hoogheid. De Hagmöll’nlummels uit Bentelo kwamen met open auto’s waaronder een legertruck naar Goor.

In de raadszaal werden de proclamaties voorgelezen door de drie hoogheden waarin Prins Silvo onder meer kritisch was op de gemeente als het gaat om onkruidbestrijding, de stijging van de gemeentelijke belastingen, de afwezigheid van het gemeentebestuur tijdens de Sinterklaasintocht én de discussie rondom de zwarte pieten in de Goorse haven. Ook de verkeerssituatie in Diepenheim werd door de Goorse Prins een racebaan genoemd wat werd ondersteund door treffende beelden. Ook waren er optredens van de Dansmarietjes.

Gisteren was ook een drukke dag voor de carnavalisten van CV Sterzo met schoolbezoeken, een show met artiesten bij De Stoevelaar (foto) en Huize Herfstzon én de feestavond in zaal De Bebsel. Die werd druk bezocht en was één en al feest en gezelligheid met het ‘Bandje voor de sfeer’.

Vandaag is CV Sterzo bij de carnavalsoptocht in Holten om vanavond de zusterverenigingen in Bentelo en Hengevelde met een bezoek te vereren. Morgen gaat Sterzo met twee bussen vol naar Neede waar ook een optocht te bekijken is. Maandag staat Tubbergen op het programma. Dinsdag wordt het carnaval afgesloten met het inleveren van de stadssleutel in het gemeentehuis en een afsluitend feest bij Café Buddy’s.