‘Overbodige’ bushalte blijft voorlopig staan

De ‘overbodige’ bushalte aan de Herman Heijermansstraat blijft voorlopig staan. Dit heeft het College van B&W geantwoord op vragen van de lokale PvdA-fractie. Daar zijn klachten binnen gekomen van bewoners die zich afvragen waarom het bushok, waar geen bus meer stopt, niet wordt afgebroken. Het College spreekt van abri’s en zegt geen klachten te hebben ontvangen. De reden dat de abri blijft staan is de reclame die daarin te zien is waarvoor de gemeente ook geld ontvangt… Er is een contract met een marktpartij die dat verzorgt en daar wil de gemeente zich aan houden…

Uitgangspunt is wel dat de ‘overbodige’ haltes geen overlast veroorzaken. Daarom wil de gemeente wel in gesprek met de mensen die de klachten bij de PvdA hebben neergelegd. Daarna zou wellicht een andere afweging gemaakt kunnen worden.