Teun Oosterbeek voorleeskampioen Hof van Twente

Teun Oosterbeek is gisteren de winnaar geworden na de lokale voorleesfinale van alle scholen in de Hof van Twente. De 11-jarige Goorse leerling uit groep 8 van de Prins Constantijnschool werd door de jury als beste beoordeeld van 12 finalisten. De kandidaten, allemaal uit groep 7 of 8, lazen allemaal een zelfgekozen fragment uit hun boek voor. Oosterbeek las voor uit ‘Max Modderman – Een klas op stelten’ van Matt Staton. De jury vond dat Teun het publiek helemaal mee wist te nemen in zijn verhaal, dat bovendien erg grappig was…

De jurering was in handen van de Goorse onderwijscoach Janet Boorsma, Hedwig Reuver (Onderwijskundige, ROC van Twente) en Annemiek Vermeij (Medewerker Bibliotheek Twente). Zij beoordeelden de kandidaten op aspecten als stemgebruik, voorleestempo, emotie en contact met het publiek. De presentatie was in handen van Bart Schurink, artistiek leider van het Parochiehuis.

Teun Oosterbeek ontving uit handen van de jury de officiële oorkonde en een boekenbon en gaat nu door naar de Regionale finale in Haaksbergen op 5 maart. De provinciale ronde is op 11 april in Nijverdal en de landelijke finale op 22 mei in Tivoli in Utrecht.