Oald Goor: Bello op de radio…

We hebben het in deze rubriek al vaker gehad over de trein met de naam Bello die van 1910 tot 1937 over de spoorlijn van Hellendoorn naar Neede reed. Daardoor had Goor in die tijd twee stations. De reden achter de sluiting van de spoorlijn was de aanleg van het Twentekanaal dat bij Goor de spoorlijn zou kruisen. Hofstreek FM gaat in het programma ‘Geschiedenis Dichtbij’ dieper in op die periode en ook in de tijd daarna waarin enkele goederenaansluitingen toch nog werden gebruikt…

Gerdien Smeenk en Willem Wondergem van Historisch Goor gaan in gesprek met Sander Quee van Hofstreek Omroep over dit ‘schilderachtig’ stukje verledenin een radio-uitzending die komende zaterdag, 24 februari, om 14:00 uur wordt uitgezonden. Herhalingen zijn er op maandag 26 februari om 14:00 uur en woensdag 28 februari om 18:00 uur.