Provincie geeft toestemming voor twee windmolens in Ambt Delden

De Provincie heeft ingestemd met het plan om twee grote windmolens te bouwen in Ambt Delden. De molens moeten komen nabij het knooppunt Buren nabij Borne en Hengelo en worden in totaal meer dan 200 meter hoog. Het project is omstreden omdat er, ook vanuit Goor, veel weerstand is tegen het plaatsen van windmolens in het buitengebied. Zo werd zeven jaar geleden ook al een plan om windmolens in Elsen te plaatsen, na protesten van tafel geveegd. De Provincie wil het project ‘Wind voor Buren‘ wel in gang zetten en heeft daarvoor de procedure inmiddels gestart…

Het plan voor de twee windmolens komt van de familie Kristen, bewoners van Ambt Delden, energiecoöperatie Buren Energie en duurzaam energiebedrijf Pure Energie. Dee partijen zeggen er onder meer aan te willen bijdragen om in deze regio meer eigen, groene elektriciteit op te wekken en wil de omgeving daarbij te betrekken. De twee windmolens moeten worden geplaatst in de weilanden aan weerszijden van de Deldensestraat.