Oald Goor: 130 jaar Petrus en Pauluskerk

In de categorie dit keer aandacht voor De Petrus en Pauluskerk die dit jaar 130 jaar geleden werd gebouwd. De eerste steen van de huidige Goors katholieke kerk aan de Hengevelderstraat is door pastoor Pastoor Wilhelmus Antonius Henricus Hoogveld gelegd op 29 juni van het jaar 1893 op het feest van de H.H. Petrus en Paulus. Op 1 augustus 1894 is de kerk ‘geconsecreerd’ en dus geopend door de bisschop van Haarlem, Monseigneur Bottemanne. Hieronder een prent van de Goorse katholieke kerk uit 1895…

In 1994 is het eeuwfeest van de parochie uitgebreid gevierd. Ter gelegenheid van dit jubileum is een boek verschenen over de geschiedenis van de parochie, die teruggaat tot in de 12e eeuw. Het boek “Petrus en Paulusparochie Goor In woord en beeld” beschrijft uitgebreid de historie van parochie van de afgelopen 100 jaar. (foto onder: Pastoor Hoogveld die in Goor diende van 1890 tot en 1923)