De Groene Loper deelt weer ‘boomzaailingen’ uit

Komende zaterdag, 2 maart, deelt De Groene Loper Hof van Twente weer zogenoemde ‘boomzaailingen uit in de Reggetuin aan de Kerkstraat in Goor. Deze zijn bedoeld voor de eigen tuin, houtwal of bosperceel. Er zijn gratis vuilboompjes, wilgenstaken, berken en een klein aantal andere inheemse boompjes af te halen tussen 11:00 uur en 12:00 uur…

Meerbomen.nu verplant boomzaailingen van kansarme naar kansrijke plekken in tuinen en op erven in de Hof van Twente. Elke boom maakt in het bos honderden zaailingen waarvan de meesten het niet redden. De bomen worden tijdens regulier groenbeheer verwijderd en afgevoerd en dat is zonde volgens de vrijwilligers van De Groene Loper. In de afgelopen winter hebben vrijwilligers deze boomzaailingen uitgeschept om ze opnieuw te kunnen laten planten. Daardoor blijft de CO2 die dit boompje al heeft opgeslagen bewaard.

De Groene loper Hof van Twente begeleidt voor de derde keer op rij deze ‘boom-verplant-activiteiten’. Vragen of aanmelden als plant locatie kan per e-mail naar un.nemobreemnull@etnewtnavfoh. Ook in de Markelo en Delden worden komende zaterdag boomzaailingen uitgedeeld.