In aanloop naar het Bigbandfestival (1)

Over een maand is het weer zover: Het Bigbandfestival Goor. Een groots muzikaal evenement in het Goorse centrum met veel randactiviteiten. De bijzondere editie zal al worden afgetrapt op zondagavond met het eerder vermeldde mobiele ‘Boakespektakel’ van de Goorse Biertent Rellie. Daarover later meer. Ook gaan we in de komende maand in diverse publicaties vooruitblikken op het Bigbandfestival met het voorstellen van de diverse bands en andere artiesten en activiteiten die dan plaats zullen vinden. Vandaag een rondje langs vier van de de negen bigbands die op de drie grote podia zullen staan op Tweede Paasdag…

Allereerst aandacht voor 19 studenten van de Universiteit van Utrecht die op hoog niveau met elkaar musiceren. De Utrechtse Studenten Bigband (USBB) speelde onder meer al met Trijntje Oosterhuis en Wouter Hamel en beloven ‘dampende beats en moddervette solo’s’.


Niels van Willegen is de dirigent van de Groover Big Band uit Delft (Grooverjazz.nl). Hij leidt de talentvolle band van jonge muzikanten van de TU Delft. Dese bigband speelt van up tempo funk naar Rock ’n Roll maar ook klassieke swing en romantische ballads. En dat alles in smoking met roze strik.


De 24 mannen en vrouwen van Cool24 hebben minder reistijd nodig naar Goor. Een swingende band uit Raalte die de grootste hits uit de afgelopen decennia spelen. Ook hier weer een breed repertoire met muziek van onder meer Golden Earring, The Jackson 5, Robbie Williams en Aretha Franklin.

Op het podium bij De Ster staat de energieke bigband The Skyblasters. De muzikanten uit Soest en omgeving is graag gezien in Goor waar ze ook tijdens de afgelopen edities acte de presence gaven. De band vierde vorig jaar het 25-jarig jubileum en is uitgegroeid tot één van de vaderlandse blikvangers op het gebied van Bigband-muziek.

In de komende periode meer over het Bigbandfestival. Meer informatie ook op www.bigbandfestivalgoor.nl.