Goorse ‘grappenmaker’ Fons Reuver overleden

Maatschappelijk betrokken, erg actief in het Goorse verenigingsleven en bovenal overal en altijd in voor grappen en grollen. Zo laat Fons Reuver zich misschien wel het best omschrijven. De Gorenaar overleed afgelopen zondagavond na een periode van afnemende gezondheid. Reuver genoot in de jaren ’80 en ’90 bekendheid als de humoristische presentator van de Gala-avonden van de toenmalige carnavalsvereniging De Deurdouwers, de voorloper van de Goorse Sjoowavonden…

Daarin kreeg hij steevast de lachers op zijn hand met zijn volledig ge├»mproviseerde korte conferences. In het Nieuws van de Week zei hij daarover ooit dat hij vooraf nooit wist wat hij zou gaan zeggen voordat hij het podium betrad: “Ik kijk het volk aan en dan hoop ik dat ik het heb, dat het komt. Dan schiet me spontaan van alles te binnen.” Tijdens die gala-avonden toonde hij ook zijn zangkunsten en zong daar, met bronzen stemgeluid, veelal countryliederen.

Fons Reuver was later ook actief als presentator van Reggestad Radio waar hij de ‘ankerman’ was van het populaire ‘Paviljoen G’ en Goorse zaken behandelde in een forum van bekende Gorenaren onder de naam ‘Hotel Centraal’, een podcast avant la lettre.

Reuver was een enorm Schoolfeestdier en bij de Stichting Goors School en Volksfeest actief op diverse gebieden waaronder de beheerscommissie en de optochtcommissie. Hij deed ook jarenlang het commentaar bij de tv-registratie van de allegorische optocht.

Fons Reuver is 81 jaar oud geworden. Komende vrijdagavond, 1 maart, is er gelegenheid tot het condoleren van zijn familie in uitvaartcentrum De Borgh. De crematieplechtigheid zal in besloten kring plaats vinden.