In aanloop naar het Bigbandfestival (2)

In aanloop naar het Bigbandfestival in Goor op Tweede Paasdag, 1 april, introduceren we nog vier Bigbands die op de diverse podia zullen spelen op die dag. Allereerst de Jong Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Dat is een Bigband van jonge talentvolle muzikanten die onder leiding van muzikaal leider Maartje Meijer en componist/trompettist Suzan Veneman, ieder jaar opnieuw wordt samengesteld. Dat gebeurt tijdens een Bootcamp-weekend dat jaarlijks in het Paasweekend wordt gehouden en dit jaar wordt afgesloten met een finale-optreden in Goor…

De eerste van twee Hengelose Bigbands is de Bigband Hengelo onder leiding van Sander Zwerink. Een 18-koppige bigband met ervaren muzikanten die met humor het publiek bespelen en een veelzijdig repertoire hebben. Zij zijn te zien en te horen op het podium bij De Ster.

Big Bang Hengelo is een band met jonge muzikale talenten in de leeftijd van 11 tot 21 jaar onder begeleiding van Anne-Marie ten Heggeler. Deze jeugd-bigband is onderdeel van de Oyfo Kunstenschool dat nog drie Jazzbands in de gelederen heeft.

Uiteraard mag ook The Apollo Big Band niet ontbreken. De Bigband van de Goorse muziektrots beleeft een veelbewogen jaar met als hoogtepunt het 50-jarig jubileum, vorige maand in De Reggehof. Op tweede Paasdag zullen de Goorse muzikanten aan het begin van de middag het Bigbandfestival aftrappen.

Binnenkort meer nieuws over de bands die bij de diverse cafĂ©’s op zullen treden en over de spetterende afsluiter van het festival op het horecaplein op Tweede Paasdag.