GFC pakt verdienstelijk punt in Bergentheim

GFC heeft het eerste punt in het nieuwe kalenderjaar binnen. De ploeg van trainer Romano Lammertink speelde, na drie nederlagen, uit tegen titelkandidaat Bergentheim met 1-1 gelijk. Bij rust was het 1-0 voor de thuisploeg. Na twee minuten kreeg Tim Wassink namens GFC al een dot van kans. Hij profiteerde van onoplettendheid in defensie van de tegenstander en schoot de bal langs de doelman. Daarna werd zijn inzet van de lijn gehaald door een verdediger. Daarna werd Bergentheim toch sterker en kwam GFC onder druk te staan. Tien minuten voor rust werd een hoekschop van de thuisploeg binnen gekopt door Martijn Pouwels: 1-0…

Vlak na rust was er een tweede gele kaart voor Bjorn Natrop zijn tweede gele kaart na een overtreding op het middenveld waardoor GFC de rest vancde wedstrijd met tien man door moest.. Toch kwam GFC wel tot scoren verwarring. Een vrije trap van doelman Joren Wolthuis kwam achter de verdediging van Bergentheim terecht waarna de net ingevallen jeugdspeler Mick Visser door kon zetten om de gelijkmaker op het bord te zetten.

Daarna was het tegenhouden voor de rood zwarten en had doelman Wolthuis enkele uitstekende reddingen. Tien minuten voor tijd was het geluk aan de zijde van GFC. Een fraaie kopbal caramboleerde via de onderkant lat het veld weer in. Het bleef dus bij 1-1 en achteraf is trainer Romano Lammertink blij met het zwaarbevochten gelijke spel. “Op vechtlust een behaald tegen de nummer 2, en dat ook nog lang met tien man. Dan kan ik alleen maar tevreden zijn.” Volgende week speelt GFC thuis tegen AVC Heracles.