Tweede Goorse verdachte in zaak Diphoorn

De Politie Twente heeft vanmiddag een 26-jarige man uit Goor aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Jan Diphoorn. De man is dinsdagmiddag aangehouden in Amsterdam. Het Team Grootschalige Opsporing (TGO) onderzoekt de rol van deze verdachte bij de zaak. De 26-jarige verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de Rechter-commissaris. De man is een bekende van de 28-jarige verdachte, die vorige maand werd opgepakt. Hij zit nog in voorlopige hechtenis. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten, volgens de politie. Het lichaam van Diphoorn werd vorig jaar levenloos aangetroffen in het Twentekanaal. De voormalig Gorenaar is door een misdrijf om het leven gekomen. In die zaak worden nu dus twee Gorenaren verdacht van betrokkenheid.

95384