Gemeente ondersteunt initiatief ‘Goor vol energie’

De gemeente Hof van Twente ondersteunt het initiatief van ondernemersvereniging Goor Collectief om een eigen energienetwerk te creëren op de bedrijventerrein Zenkeldamshoek en Spechthorst. Onder de titel ‘Goor vol energie’ wordt gewerkt aan een plan om in de toekomst opstoppingen in de energietoevoer te voorkomen. De gemeente wil samen met de provincie Overijssel 50.000 euro investeren voor onderzoek naar het energieverbruik op de Goorse industrieterreinen…

Bij de gemeente Hof van Twente heeft wethouder Edwin Scheperman (foto links) duurzaamheid in zijn portefeuille en is Süleyman Toprak projectleider op dat vakgebied (foto links) . “Goor is samen met enkele andere steden voorloper met dit project. Het is innovatief en toekomstgericht.” aldus Toprak.

Scheperman benadrukt hoe hoog de nood qua energietoevoer is. “Nieuwe bedrijven met grootverbruik kunnen nu al niet zomaar een aansluiting krijgen. Het zit vol. Als je al een aansluiting krijgt, kan het zomaar een jaar duren. Ook bestaande bedrijven die willen uitbreiden gaan dat probleem krijgen.”

Bedrijven worden gevraagd om mee te investeren en zich aan te laten sluiten maar gebleken is dat veel bedrijven terughoudend zijn en dat verbaasd de wethouder: “Je moet toegang geven tot je energieverbruik. Die gegevens blijven gegarandeerd anoniem. Ik zie daar het probleem niet van in. Ook de financiële bijdrage die gevraagd wordt, is minimaal.”

Scheperman hoopt dus dat de plannen gerealiseerd kunnen worden: “Dit kan een mooi begin zijn. Als dit project van de grond komt, zou de volgende stap een gezamenlijke aanschaf van een batterij kunnen zijn. Dus ik zou zeggen: doe mee! Meld je aan!”

Van bedrijven met een aansluiting 3×25 ampère wordt een bijdrage gevraagd van 500 euro, 3×80 1000 euro en grootverbruikers 2500 euro. Hoe meer bedrijven er meedoen, hoe hoger de bijdrage wordt van de provincie en de gemeente.

Geïnteresseerden kunnen zich melden bij één van initiatiefnemers, Martijn Schlepers via e-mail: ln.ti-srepelhcsnull@njitram.