Directie vleesverwerker Nijland hangt miljoenclaim boven het hoofd

De directie van de failliete vleesverwerker Nijland Food uit Goor, hangt een miljoenenclaim boven het hoofd. Dat meldt RTV Oost. Op basis van een rapport is in ieder geval één van de directeuren aansprakelijk gesteld voor de schade van het faillissement, ruim 6,6 miljoen euro. Een curator onderzoekt of ook de andere directieleden aansprakelijk kunnen worden gesteld. Nijland Food was gevestigd aan de Wheeweg en gespecialiseerd in kip en vegaproducten en ging eind 2021 op de fles. Daardoor kwamen 180 mensen op straat te staan. Nijland Food werd na het bankroet overgenomen door Schouten Europe…

Volgens de curator was er sprake van “onrechtmatige onttrekkingen aan de vennootschap”. waardoo de Belastingdienst zou zijn benadeeld, Opvallend is ook dat er blijkbaar bijna 100.000 kratjes, waarin de producten werden vervoerd, zoek zijn. Daar is veel statiegeld veel gemoeid, ongeveer 3,7 ton.

Er hebben zich 116 schuldeisers gemeld, die in totaal zo’n 5 miljoen euro eisen. De Belastingdienst claimt nog eens 1,2 miljoen. Ook het UWV en 12 voormalige personeelsleden claimen geld. Voor een uitgebreide uitleg heeft RTV Oost dit artikel op haar website geplaatst dat via deze LINK te lezen is.