Rellie komt met eigen Schoolfeestpenning

De Goorse Biertent Rellie heeft eigen Schoolfeestpenningen laten maken bij de Koninklijke Nederlandse Munt in Utrecht. Daar worden ook de reguliere Schoolfeestpenningen geslagen. Dit in het kader van het 75-jarig jubileum van het Goorse keurkorps dat dit jaar gevierd wordt. De penningen, voor de echte Gorenaar collector items, worden voor het eerst verkocht tijdens het Bigbandfestival op Tweede Paasdag en kosten evenals de oude Schoolfeestpenning €1,75. Ze zijn ook te gebruiken tijdens het Feest der Feesten eind juni…

De gedachte achter de eigen penning is volgens de Rellie het tekort aan penningen in de Tente waardoor maatregelen nodig zijn, aldus de initiatiefnemers in een perscommuniqué: “Zoals elke Gorenaar kijken ook de leden van de Goorse Biertent Rellie elk jaar reikhalzend uit naar het feest der feesten. Maandenlang zijn de heren in de weer om de meest fraaie en technische hoogstandjes te presenteren in de Allegorische Optocht. De donderdag is dan echt een aftrap-avond waarbij de leden gezamenlijk naar de Tent trekken. Daar eenmaal aangekomen duurt het vaak uren voordat er munten kunnen worden aangeschaft. Of erger: na een lange wachttijd kan er slechts een handvol munten worden gekocht. Deze tijd gaat ten koste van de drinktijd. Dit vindt de Rellie dan ook Schoolfeest-onwaardig.”