Maarten ter Hofte na zeges richting top 50 van de wereld

Maarten ter Hofte klimt langzaam naar de top 50 van de wereldranglijst. De Goorse rolstoeltennisser wi tijdens twee toernooien in het Turkse Antalya in Turkije van de nummers 20, 21 en 37 van die ranglijst in het enkelspel en staat nu op plek 59. In het dubbelspel won hij één van de twee toernooien. Met landgenoot Maikel Scheffers won ter Hofte van het als eerste geplaatste duo Suzuki/Ward met duidelijke cijfers: 6-3 en 6-1…

In het eerste toernooi wist hij de finale te bereiken in de consolation draw, het verliezerstoernooi. Daarin hij verloor van de Engelsman Ben Bartram, 21e op de wereldranglijst. Tijdens het het tweede toernooi won hij van de Engelsman in de achtste finale waarna hij in de halve eindstrijd de Fransman Charrier, de nummer 37 van de wereldranglijst in twee sets won (6-4 en 6-3) verslagen. In de halve finale moet ter Hofte het onderspit delven tegen de Spanjaard Caverzaschi, 25e in de world ranking

Maarten ter Hofte tennist inmiddels in een moderne geavanceerde wedstrijdrolstoel die hij voor een belangrijk deel te danken heeft aan de Elastiekenkoers. Het uiteindelijk doel is plaatsing voor de Paralympics van 2028 in Los Angeles.