Tobi ter Haar direct op podium bij NK X30 Mini Rookie

Vorig jaar reed hij nog in de Honda Cadet-klasse, dit seizoen maakt Tobi ter Haar furore in de X30 Mini Rookie-klasse. Het pas acht-jarige karttalent uit Goor onderstreepte afgelopen weekeinde op het circuit van het Belgische Mariembourg zijn razendsnelle progressie door als derde te eindigen tijdens het Nederlands Kampioenschap IAME…

“Ik ben echt blij. Ik dacht: is dit een grapje? Omdat ik aan het begin van de dag nog zei dat een plaats in de top tien mooi zou zijn”, sprak een verbouwereerde Tobi. In de eerste heat startte hij als elfde maar mocht na aantal races uiteindelijk in de finale op vijfde plek starten.

“Ik wist toen dat ik voor het podium kon gaan. De start ging wel goed. Ik lag meteen tweede. Toen haalde iemand me in en later nog iemand. Ik pakte toch de derde plek terug. Dat gebeurde allemaal in de eerste ronde. Het was heel spannend. Op snelheid kon ik de nummer twee wel aanvallen, maar de nummer vier zat me ook de hele tijd op de hielen. Dan haalde hij me in en pakte ik hem terug. Tegen het eind van de race nam ik geen risico’s meer. Ik wilde het podium binnenhalen en ben als derde gefinisht.”

Zijn doel in het NK is ruimschoots overtroffen met deze derde plek. Daarnaast hoopt Tobi goed te scoren in de GK4 Kart Series en in het IAME Benelux-kampioenschap. Alles bij elkaar is zijn programma goed voor twaalf races. “Vorig jaar had ik er negen, plus enkele clubwedstrijden. Dat ik dit jaar meer topwedstrijden rijd, vind ik erg leuk. Zijn volgende race is de eerste ronde van de IAME Benelux.