PvdA wil Kiekeboe open houden

De Partij van de Arbeid wil alles op alles zetten om de Goorse Kringloopwinkel Kiekeboe toch open te houden. Volgens fractievoorzitter Fred Rijkens van de PvdA moet Kiekeboe in ieder geval open blijven tot de bedrijfshal wordt afgebroken. “We vinden bovendien dat het hier een cruciale voorziening betreft als het om een circulaire economie gaat. Daarnaast zijn er een groot aantal mensen aan het werk voor wie het werk daar enorm belangrijk is”. De uitbaters hebben in een gesprek met de PvdA aangegeven dat er zo’n 10.000 euro per jaar voor onderhoud nodig is om Kiekeboe open te houden…

“Kiekeboe geeft zelfs aan dat dat volgens hen voor 2000 euro per jaar zou kunnen maar dat vinden we niet reëel” aldus Rijkens. “Kiekeboe betaalt zo’n 50.000 euro huur per jaar en die vallen straks weg voor de gemeente. Mogelijk kan de gemeente alternatieven vinden voor deze hal maar dat is nu nog niet duidelijk. Wij vinden echter dat de opbrengst van deze kringloopwinkel voor de gemeente veel meer waard is dan de benodigde 10.000 euro voor onderhoud. Als het bestuur van Kiekeboe het heeft over 2000 Euro kan het niet zo zijn dat daar niet uit te komen is. Opvang van mensen uit een uitkeringssituatie en de functie die Kiekeboe heeft voor hergebruik van gebruikte spullen is gewoon in geld om te zetten.”

De PvdA wil voorstellen om een bijdrage van €500 per geplaatste vrijwilliger te doen om sluiting af te wenden. De socialisten gaan de op handen zijnde sluiting van de Goorse kringloopwinkel aan de orde stellen in de gemeenteraad en overwegen ook een handtekeningen-actie in Goor. Kiekeboe is bereid om sluiting te heroverwegen en volgens Fred Rijkens lijkt het ook onontkoombaar dat de verhoudingen tussen gemeente en Kiekeboe worden hersteld: “Ik heb de indruk dat daar het echte probleem zit.”