Oald Goor: Paasvuren in de jaren ’30

Het begon in 1999 toen een aantal enthousiaste Gorenaren een duidelijk statement maakten. Zij vonden het van de gekke dat er na jaren van Boakes op het ‘Oale spoortje’ op de huidige Hogenkamp, al jaren geen Goors Paasvuur meer was. Zij togen met een grote aanhanger met daarop een houtberg vol lichtjes naar het centrum. Het mobiele Paasvuur trok veel bekijks en leidde tot de terugkeer van een echte Boake vanaf het jaar 2000 op het Roelofsenterrein onder auspiciën van de stichting LOER en dat 18 jaren lang. Na vijf jaar zonder Paasvuur volgende week een speciale Rellie-editie van het mobiele vreugdevuur in het Goorse stadshart. Dit alles om te laten zien dat Goor een rijk Paasvuur-verleden heeft dat ver terug gaat. Wij vonden in dat kader een paar fraaie prenten te tonen van ‘echte’ Boakes in Goor uit de jaren 1931, 1932 en 1939…(in die volgorde)