Forse nederlaag GFC bij DES

Na de 4-1 zege van vorige week tegen Voorwaarts ging GFC vanmiddag fors onderuit in het duel tegen DES. In Nijverdal werd het 5-1. Bij rust was het 3-1. Tom de Jong opende na een gelijkopgaand begin de score namens de thuisploeg na tien minuten. Na enkele kansen voor beide ploegen tekende Tim Wassink na een half uur voor de gelijkmaker. Een minuut later bracht Djim Harmeling de thuisploeg weer op voorsprong door een vrije trap van net buiten de 16-meter binnen te schieten. vijf minuten voor rust werd het 3-1 door een treffer van Quint Mensink die profiteerde van een een fout in de GFC-defensie…

In de tweede helft waren er wat kansen voor beide ploegen na een afwachtend begin. In de slotfase weer meer druk van DES dat in de 83e minuut iop 4-1 kwam nadat Simon op den Dries binnen kon schieten na een goed uitgespeelde aanval. Vlak voor tijd werd het ook nog 501 doordat invaller Joep Roelofs uit de kluts de bal in het doel kon werken. GFC zakt door de nederlaag naar de tiende plek op de ranglijst in de vierde klasse C van het zaterdagvoetbal. Volgende week staat op het eigen sportpark Heeckeren de inhaalwedstrijd tegen sv Rijssen op het programma.