Duur puntenverlies Twenthe in Langeveen

Duur puntenverlies voor vv Twenthe vanmiddag in de vijfde klasse A van het zondagvoetbal. Tegen laagvlieger vv Langeveen werd met 2-0 verloren. In een slechte wedstrijd werd er voor rust niet gescoord. Er waren twee goede kansen te noteren in de eerste helft. Dani Hilhorst schoot van dichtbij naast en ook Langeveen wist voor open doel niet te scoren…

In de tweede helft had Stijn Jeurlink na een kwartier de 1-0 op zijn schoen maar hij schoot op de paal. In de 70e minuut kreeg Langeveen een strafschop na een overtreding in het 16-metergebied maar die werd fraai gepakt door Twenthe-doelman Stan Hollegien Een minuut later was het alsnog raak voor de thuisploeg toen een schot van Thijs Olimulder van richting werd veranderd en wel in het doel verdween: 1-0. Zeven minuten voor tijd gooide Langeveen het duel in het slot. In de opbouw werd de bal zo in de voeten van spits Langeveen-spits Maarten Lohuis geschoven die daarna simpel de 2-0 binnen kon schieten.

Twenthe laat in de strijd om de titel dus hele dure punten liggen en moet volgende week tegen Hector nog 22 minuten vol aan de bak om een 2-0 achterstand goed te maken. De stadsderby werd eerder dit seizoen bij die stand gestaakt en wordt op Tweede Paasdag, maandag 1 april, uitgespeeld.