GFC verliest weer en moet vrezen voor degradatie

GFC wist ook vanmiddag niet te winnen in de vierde klasse C van het zaterdagvoetbal. Vanmiddag was op sportpark Heeckeren sv Rijssen met 1-4 te sterk. Bij rust was het al 0-3. De Poolse spits Pawel Piskorz was de kwelgeest voor de Goorse ploeg. De oud-prof, die op het derde niveau in Polen speelde, scoorde drie keer…

GFC begon nog wel goed aan de wedstrijd en was tot op een kwart van het duel gelijkwaardig aan de Rijssenaren. Grote kansen waren er echter niet. Daarna werd sv Rijssen beter en na slecht uitverdedigen kon Pawel Piskorz profiteren en 0-1 op het scorebord zetten. Drie minuten later was het alweer raak voor de Pool die zijn tweede binnen kon schieten: 0-2. Daarna nog enkele kansen voor de bezoekers die vlak voor rust op 0-3 kwamen nadat een afvallende bal goed werd binnen geschoten door Wilco Hoevink. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft kwam GFC iets meer aan het voetballen en dat resulteerde in de 54e minuut in de 1-3 gemaakt door Daan Zwierink. Daarna zette sv Rijssen toch weer aan en vlak voor het eindsignaal werd het 1-4 door weer Pawel Piskorz. Naast de nederlaag was er meer onheil voor GFC dat Thijs Gerritsen waarschijnlijk lang moet missen. Hij was net terug van een zware knieblessure en moest met, wederom een naar het zich laat aanzien weer zware knieblessure naar de kant halverwege de tweede helft.

Het wil dus, zeker na de winterpauze, niet vlotten met de rood zwarten die vanaf de hervatting in 2024 maar één keer won en een keer gelijk speelde. De ploeg van de scheidende trainer Romano Lammertink staat nu op de 11e plaats met 24 punten uit 19 wedstrijden. Een gevaarlijke plek want aan het einde van de competitie degraderen de nummers 13 en 14 uit de vierde klasse en moeten de nummers 12, 11 en 10 play offs spelen om lijfsbehoud. Volgende week speelt GFC weer thuis. Dan tegen tegen Kloosterhaar.