Oald Goor: Apollo 100 jaar geleden…

In de afgelopen periode heeft ook Apollo weer van zich doen spreken met onder de optredens van de Drum en Showfanfare tijdens het Boakespektakel en het Bigbandfestival in het Goorse centrum. Binnenkort weer een concours van het grote orkest waarvoor morgen een openbare repetitie is. In de categorie Oald Goor daarom vandaag een drietal prenten van de Goorse muziektrots in 1924. Honderd jaar geleden werd het 5-jarig jubileum gevierd toen Apollo nog met twee p’s geschreven werd. De stichting Historisch Goor heeft gelukkig niet alleen de foto’s maar ook de namen nog…

Achterste rij vlnr; Jan Hendrik Kappert; Herman Reinds; Jan Elfers; Herman Niemeyer; Willem Caarels; Arend Jan Relker; Herman Snijders; Hendrik Reindse en Antoon van de Berg. Tweede rij van achter; Gerrit Dupon; Jan Grevink; Hendrik Sprokkereef; Gerrit Brunnekreef; Willem Hemmink; Engelbert ten Harkel; Jan Willem Schorfhaar; Hendrik Leeftink; Johan ten Harkel; Herman Leeftink; Velderman; Antoon Leeftink; Jan Baltes; Bernard Leeftink; Beverdam en Hendrik Smit. Derde rij van achter; Jan Hammer; Jaap Hulsegge; Jan Kappert; Jan Wes; Willem Baltes; Jan Brunnekreef; Barend Mengerink en Johan Smit; Vierde rij van achter; Piet Dupon; Aalderink; Jan Hofmeyer; Gerrit Onijs en Jan Relker. Vijfde rij van achter; Hendrik Pongers; Jan Keuzink; Jan Wolbers; Willem Kappert; Engbert Kuipers; Gerrit Smit en Gerrit Verdriet. Vooraan; Albert ten Donkelaar en Hendrik Smit.

vlnr; Hendrik Reinds; Herman Reinds; Scholte in ’t Hoff; Engelbert ten Harkel en Jan Willem Schorfhaar.

Voorste rij; H.Smit (trompet); J. Relker (bugel); W. Baltes (clar); D. Landewer (clar); H. Schorfhaar (clar); H. Pongers (clar); Jan Keuzink (clar); G. Smit (picolo); J. Grevink (clar) en J. Velderman (bugel). 2e rij; G. Brunnekreef (kleine trom); J. Eman (clar); Joh. Kappert (clar); B. Leeftink sr. (clar); J. Brunnekreef (clar); H.J. Holtmaat (fluit) en H. Smit (fluit). 3e rij: W. Hennink (piston); P. Dupon (bugel); D. Boswinkel (bugel); D. Boswinkel (bugel); E. ten Harkel (cor); H. Leeftink (alt); A. Aaftink (cor); H. Schorfhaar (alt-sax); Joh. ten Harkel (ten-sax); H. Reinds (trombone); H. Nijmeijer (trombone); H. Koopman (trombone); W. Hofmeijer (grote trom) en G. Dupon (kl. trom). 4e rij; W. Hulsegge (piston); J.W. Velderman (cor); Hammer (bugel); A.J. Relker (tuba); H.J. Brunnekreef (tuba); J.W. Schorfhaar (bas); H.J. Kappert (bas); J. Baltes (cor) en H. Reinds (bariton).