Goorse clubs thuis in cruciale duels

De weken van de waarheid zijn aangebroken voor zowel GFC, Hector als Twenthe in de vierde en vijfde klasse. wordt het billenknijpen omdat degradatie op de loer ligt of ligt er een titel of nacompetitie op promotie in het verschiet. Voor GFC is, gek genoeg, nog alles mogelijk. De ploeg van trainer Romano Lammertink presteert in de tweede seizoenshelft belabberd en staat inmiddels op een nacompetitieplek tegen degradatie (11e) en treffen vanmiddag Kloosterhaar dat met 24 punten en een iets minder doelsaldo, gelijk staat met GFC. Hector deed goede zaken door geen fout te maken in het restant tegen vv Twenthe en nu volop meedoet om de titel in de zondag vijfde klasse A…

Morgen is daarin Langeveen de tegenstander. Die ploeg is weliswaar 9e met 20 punten minder dan Hector maar bleek in de uitwedstrijd een taaie opponent. In het kerkdorp kwamen de groen witten eerder dit seizoen niet verder dan 0-0 terwijl Twenthe er onlangs nog onderuit ging met 2-0. Twenthe speelt een subtopper in 5A tegen vv Diepenheim en moet welhaast winnen om niet te ver achterop te raken in de strijd om de bovenste plaatsen. Twenthe is 5e met 29 uit 15 terwijl Diepenheim 2 punten minder heeft uit even zoveel wedstrijden. GFC trapt vanmiddag om 14:30 uur af. Twenthe morgen om 14:00 uur en SV Hector, op verzoek van de tegenstander, pas om 15:00 uur.