Succesvolle toernooiweek voor Maarten ter Hofte

De Goorse rolstoeltennisser Maarten ter Hofte heeft een uiterst succesvolle toernooiweek achter de rug.Bij het Swedish Open, een ITF Future toernooi, wist Maarten zowel in het enkelspel als in het de winst te behalen. Ter Hofte begon het toernooi als nummer 59 op de wereldranglijst en zal hierdoor daarop stijgen…

In het enkelspel werden achtereenvolgens de Italiaan Felici (100e ), de Pool Fabisiak (46e) uit Polen en zijn dubbelspelpartner Robin Groenewoud (45e) met duidelijke cijfers verslagen. In de finale trof hij de Israelier Lysov (48). In een spannende partij tennis werd eerste set werd door Ter Hofte, na een tie break, met 7-5 gewonnen, in de tweede set werd het 6-4 voor het Goorse tennistalent. De eindzege in Zweden betekende voor Ter Hofte de eerste toernooiwinst in een ITF toernooi in het enkelspel.

In de finale van het dubbelspel was de Gorenaar samen met Robin Groenewoud te sterk voor het Spaans/Israelische duo Siscar Mesequer/Lysov. Het duo won in de setstanden 7-6 en 6-3. Tijdens dit toernooi speelde Maarten ter Hofte voor het eerst in zijn nieuwe wedstrijdrolstoel. Een stoel die mede gefinancierd uit de opbrengsten van vorig jaar.


Eind deze maand gaat Ter Hofte naar het Turkse Antalya in Turkije om daar twee toernooien te spelen. Aansluitend speelt hij, ook in Antalya, in het Nederlands team mee in de World Team Cup. Dit is een toernooi voor rolstoeltennissers, te vergelijken met de Davis Cup bij het ‘gewone’ tennis.