Ook Goor krijgt een eigen Vitality Club

Het was in de afgelopen week in het landelijke nieuws; de opkomst van de zogenoemde Vitality Clubs in Nederland. Daarin bewegen mensen van 50 jaar en ouder met elkaar in de buitenlucht of openbare ruimte. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat beweging belangrijk is om gezond en gelukkig oud te worden en het beste vol te houden is als dat samen met anderen gebeurt. Het vergroot ook het sociale netwerk in een wijk en geeft ritme en structuur. In Goor gaat de Vitality Club morgen, woensdag 10 april, van start bij kinderboerderij Het Kukelnest…

Bij de Vitality Club worden er onder begeleiding van zogenaamde ‘peer-coaches’ oefeningen gedaan die zijn gericht op de algehele conditie, spierkracht, balans en co√∂rdinatie. Een peer-coach is een ervaren deelnemer uit de groep die de leiding neemt tijdens de beweegsessie. De clubs worden dus niet geleid door betaalde professionals.

Elke woensdag zijn 50-plussers om 10:00 uur van harte welkom om onder begeleiding van zo’n peer-coach te bewegen. De oefeningen zullen matig intensief zijn en kunnen op ieder niveau worden uitgevoerd. De sessies duren ongeveer een uur en er is mogelijkheid om na die tijd samen koffie te gaan drinken.

De trainingen worden in eerste instantie begeleid door fysiotherapeute Janneke ten Brinke. Honorata Albin en Wies Hesselink van Buurtzorg zullen tijdelijk een aanspreekpunt zijn. Deelname is kosteloos, geheel vrijblijvend en op eigen risico. Aanmelden is niet noodzakelijk. Meer informatie via deze LINK. Mailen kan met: moc.dnalredengroztruubnull@nibla.h of moc.dnalredengroztruubnull@knilesseh.w.