Weer een wens vervuld: Boers op vakantie zonder zorgtaken

De familie Boers uit Goor kan zich verheugen op een welverdiende vakantie, mogelijk gemaakt door de vervulling van drie wensen uit de Wensboom Goor. Vorige week werden ze verrast door vriendin Carlein Olthof, verzorgende Isa Waanders en Karin Freriksen, namens de Wensboom Goor en WISH3. Een cheque werd overhandigd, waarmee ze een onbezorgd weekend mogen doorbrengen in Bio Vakantieoord in Arnhem. Dat is een volledig aangepast vakantiepark waar zowel mensen zonder als met een handicap kunnen genieten…

De wensen, ingediend door zowel Samantha Boers, vriendin Carlein Olthof als de buurvrouw, Carla Gottenkieny, draaiden om het verlangen om als gezin onbezorgd van een vakantie te kunnen genieten, zonder de zorg voor hun meervoudig gehandicapte zoon Jurre. Samantha wilde haar man, Ronnie, verrassen, die dagelijks de zware fysieke zorg draagt. Elke vakantie of uitje ervaren ze als incompleet omdat Jurre niet mee kan vanwege de intensieve zorg en het gebrek aan de juiste hulpmiddelen.

Samantha Boers: “We kijken altijd met een dubbel gevoel terug naar de foto’s van onze vakanties en uitjes omdat er altijd iemand mist.” Carlein voegde toe dat ze wenst dat de familie Boers een keer met het hele gezin op een verzorgde vakantie kan gaan, waarbij ze allemaal kunnen genieten zonder zich zorgen te maken over de zorgtaken.

Het weekend wordt aangeboden door BIO Vakantieoord, terwijl vrienden en familie geld hebben ingezameld om vaste verzorgende Isa mee te laten gaan om de zorg voor Jurre op zich te nemen.


Vanuit het initiatief van Rabobank Centraal Twente en WISH3 wordt ieder jaar in december een wensboom geplaatst die wordt versierd door mensen met een beperking van Aveleijn DAC De Roos en Het Kukelnest. In samenwerking met Goor Collectief, BIZ Goor en Hofmarketing worden vervolgens wensen vervuld voor en door de inwoners van Goor.