Topduels voor Goorse clubs in 4e en 5e klasse

De periode dat de prijzen echt verdeeld gaan worden in de vierde en vijfde klasse zijn inmiddels aangebroken en elke wedstrijd is daarin nu cruciaal voor de eerste teams van de Goorse voetbalclubs. GFC pakte vorige week belangrijke punten (2-0 tegen Kloosterhaar) maar staat nog steeds op de gevaarlijke 11e plek in de ranglijst van de zaterdag vierde klasse C. Nacompetitie tegen degradatie dreigt maar het staat dicht bij elkaar en, hoe gek ook, de rood zwarten doen ook nog mee in de strijd om de derde periode. Vanmiddag speelt GFC het uitduel tegen de nummer 5, Bruchterveld (14:30 uur). Die ploeg heeft 5 punten meer. In de vijfde klasse A zondag is morgen de uiterst belangrijke Hofderby tussen vv Diepenheim en SV Hector…

Hector doet volop mee om de titel en won vorige week, al was het moeizaam met 1-0 van Langeveen. Diepenheim ging met 3-0 onderuit tegen Twenthe en om nog mee te willen doen om de bovenste plekken moeten de voetballers uit ’t Stedeke wel winnen. Hector komt overigens met een grote supportersschare. Er zijn bussen ingezet voor het uitduel dat om 14:00 uur begint en zal worden omlijst met ‘Goorse’ live muziek van Dr. Ink. Gekscherend zijn inmiddels de eerste speldenprikken via social media al uitgewisseld. Zo gaat een foto rond van militaire voertuigen op het terrein van sportpark De Koppel (in het kader van een oefening) met het bijschrift dat Diepenheim is voorbereid op de komst van de Hector-supporters…

In diezelfde vijfde klasse A gaat vv Twenthe op bezoek bij Hoeve Vooruit (14:00 uur). Twenthe klopte dus Diepenheim maar wist daarvoor niet te scoren in het restant tegen Hector waardoor er verloren werd en ook onderuit ging tegen Langeveen. Hoeve Vooruit speelde vorige week niet en verloor daarvoor met 1-5 van koploper La Première. Voor beide ploegen geldt dus ook ‘erop of eronder’ om nog aan te haken. Twenthe is 4e met 32 uit 16, Hoeve Vooruit heeft één punt minder.