Elektrische treinen op Goors spoor

Er rijden over een paar jaar elektrische treinen van en naar Goor. De spoorlijn op het traject Zutphen-Oldenzaal wordt in de komende jaren daarvoor omgebouwd. Ook de treinen op de lijn tussen Almelo en MariĆ«nberg wordt elektrisch. In totaal wordt daarvoor 98 miljoen euro vrijgemaakt. De aankondiging staat in de voorjaarsnota die het kabinet vandaag heeft gepresenteerd. Met de elektrificatie verdwijnen de dieseltreinen…

Demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen wil hiermee de uitstoot van CO2 en stikstof reduceren. “Daarnaast is elektrisch materieel stiller en zorgt het voor minder overlast door trillingen”, zegt ze op de website van de NOS. Ook trekken elektrische treinen sneller op dan dieseltreinen. Het geld komt uit het klimaatfonds en is het resultaat van een jarenlange lobby door de provincies Overijssel en Gelderland. Ook zij betalen voor een deel mee aan het elektrificeren van de spoorlijnen.