200e uitzending E8-radio op Hofstreek FM

E8 Radio, het programma waarmee Hofstreek FM het weekend inluidt, beleeft vanmiddag de 200e aflevering. Deze mijlpaal gevierd met een extra lange uitzending tussen 16:00 uur en 19:00 uur. Er worden herinneringen opgehaald aan eerdere uitzendingen met gasten van toen én met live-muziek van Rob Stam, vroeger gitarist van The Apollo Bigband, met hits uit het verleden. Ook komt Merlijn Dewasme uit Diepenheim zijn nieuwe single Komeet spelen…

De basis van het programma is de voormalige discotheek E8 in het centrum van Goor. De zes disc-jockeys die het programma maken hebben daar ooit de plaatjes opgezet. Het zijn Bert van den Berg, Hans Exterkate, Theo Hakkert, Jaap Heerze, Bert Janssen en Gerrit Schinkel. Vaste technicus is Sjaak Hulshof.

E8 Radio werd voor het eerst uitgezonden in coronatijd om luisteraars in Hof van Twente vertier en ontspanning te bieden. Het programma werd al snel een vaste waarde in de programmering van Hofstreek FM. De100e uitzending werd gemaakt vanuit café De Ster in Goor met medewerking van de coverband Skandal. In de planning staat om weer zo’n feestelijke avond te houden bij de 250e uitzending. Dat is begin april van het volgende jaar.