Twenthe laat kostbare punten liggen in Manderveen

Twenthe heeft vanavond dure punten laten liggen in de strijd om de bovenste plaatsen in de vijfde klasse A. De Tricolores speelden het inhaalduel in en tegen Manderveen met 3-3 gelijk. Bij rust was het 2-1 voor de thuisploeg…

Na vijf minuten werd het 1-0. Gert Huzink ontfutselde doelman Bas Zweers de bal en kon binnen schieten. Niet veel later werd het 2-0 nadat Twenthe een strafschop werd onthouden en Manderveen in de omschakeling gevaarlijk kon worden. John Wesselink kon vanaf links tegendraads binnen schieten.

Daarna kwam Twenthe beter in de wedstrijd en het werd 2-1 door Daan de Lat. Die goal werd overigens eerst afgekeurd na een vlagsignaal voor buitenspel, maar nadat beelden vanaf een telefoon door de bank van Twenthe aan de scheidsrechter werden getoond, werd het doelpunt alsnog goed gekeurd. Daarop werd de protesterende trainer Thijs Masselink ook nog van het veld gestuurd. Daarna kreeg Twenthe nog aantal goede kansen en trof onder meer de lat. Gescoord werd er echter niet meer voor rust.

In de tweede helft nam Twenthe het initiatief en ging op jacht naar de gelijkmaker. Die viel na een uur voetbal. Vanuit een inworp kwam de bal voor de voeten van Jelmer Plegt die de bal prachtig in de kruising schoot: 2-2. Het werd 3-2 uit een strafschop. Kevin Huzink werd gevloerd in het 16-metergebied en benutte het buitenkansje zelf.

De gelijkmaker viel in de 72e minuut toen een lange bal van doelman Bas Zweers voor de voeten van Stijn Jeurlink kwam die een op een met de doelman niet faalde: 3-3. In de slotfase ontsnapte Twenthe nog aan een nederlaag toen een voorzet door een Twenthe-verdediger pardoes op de paal werd geschoten. In de 87e minuut was er aanvankelijk ook nog een rode kaart voor Twenthe-aanvoerder Milan Elfers na een harde charge op Manderveenspeler Rick Stopel. Dit werd na de wedstrijd, om onduidelijke reden, omgezet in geel, waardoor hij toch gewoon kan aantreden in de stadsderby tegen Hector

Twente, vierde op de ranglijst, staat  nu 7 punten achter op koploper La Première en heeft 4 punten minder dan Hector en TVV.