GFC stijgt plek na winst op hekkensluiter Daarle

GFC heeft vandaag goede zaken gedaan in de strijd om lijfsbehoud in de vierde klasse C van het zaterdagvoetbal. De rood zwarten winnen vandaag op eigen veld met 3-1 van hekkensluiter Sportclub Daarle dat daarmee officieel is gedegradeerd. GFC stijgt door de overwinning naar plek 10 op de ranglijst en moet minimaal nog één plaats stijgen om nacompetitie voorkomen.

GFC was vanaf het begin heer en meester en de eerste grote kans was voor Mick Visser die alleen op de keeper af ging maar niet langs de doelman van Sportclub Daarle kwam. Vier minuten later kwam hij wel tot scoren. Een vrije trap vanaf de rechterkant zeilde in een keer in het doel: 1-0. GFC blijft aanvallen. Halverwege de eerste helft was het Daan Zweers die de bal aan de linkerkant oppikte en in de 16 meter knap tot scoren kwam: 2-0. Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft weer veel druk van GFC maar Daarle kwam uit een spaarzame tegenaanval toch tot scoren: 2-1. Daarna rook Daarle dat er wat te halen viel in Goor en het duel werd daarna wat grimmiger van beide kanten. Toch was het GFC dat de wedstrijd naar zich toe trok. In de 59e minuut kopt Daan Zwierink vanuit een corner bijna de 3-1 binnen maar de keeper redde. Daarna meerdere opgelegde kansen voor GFC maar het duurde tot de 85e minuut voordat de 3-1 en de beslissing in de wedstrijd viel. Tim Wassink scoorde na een knappe solo actie.

De eerstkomende wedstrijd van GFC staat gepland op zaterdag 4 mei. Dan staat de uitwedstrijd tegen Marienberg op het programma.