Gorenaar vast voor cocaine- en wapenbezit, bedreiging en WhatsApp-fraude

Een 20-jarige Gorenaar zit al bijna drie maanden vast voor een reeks aan delicten zoals cocaine- en wapenbezit, bedreiging en WhatsApp-fraude. Zo valt te lezen in de regionale krant TC/Tubantia. Demian G. werd in januari aangehouden en daarbij werden 17 ‘ponypacks’ cocaine en een vuurwapren aangetroffen. Daarnaast wordt hij verdacht van bedreigen- en beledigen van politieagenten en zou hij via WhatsApp-fraude 3500 euro van oudere mensen hebben gestolen…

De Gorenaar ontkende in de rechtbank de aantijgingen en zijn advocaat pleitte ervoor om hem vrij te laten en de zaak snel te behandelen. De rechtbank gaat daar niet in mee en wil eerst dat Het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP) een rapport over hem maakt en moet er een advies komen van de reclassering. Demian G is eerder in aanraking geweest met justitie. De inhoudelijke behandeling van deze zaak staat gepland voor 15 juli.