Nacompetitie en prestige inzet bij Goorse stadsderby

De Goorse stadsderby tussen vv Twenthe en SV Hector is er morgen één met voor beide ploegen, naast de prestige, het belang van het behalen van de nacompetitie om promotie. Voor het kampioenschap doen beide ploegen ook nog mee al lijkt het erop dat La Premiére, ook winnaar van de eerste periode, er met de titel vandoor gaat. Hector is derde met 41 punten uit 19 wedstrijden, Twenthe vierde met vijf punten én een wedstrijd minder. TVV is de nummer twee met 43 uit 19, een ploeg die zowel Hector als Twenthe nog ontmoet in dit seizoen…

Op Tweede Paasdag stonden beide ploegen nog tegenover elkaar toen er 22 minuten moesten worden uitgespeeld van het eerder gestaakte duel. Aan de 2-0 stand in het voordeel van Hector veranderde toen niets meer. In de afgelopen wedstrijden lieten beide Goorse ploegen punten liggen. Twenthe in Manderveen (3-3) en Hector thuis tegen Hoeve Vooruit (1-1).

Buiten de langdurig geblesseerden Jeffrey Asbroek (Twenthe) en Jorn Morsink (Hector) geen opvallende absenten bij Twenthe en Hector voor zover nu bekend. Wel is een opvallend jonge arbiter aangesteld voor de Goorse stadsderby. De 18-jarige Marc Oude Huikink uit Oldenzaal is de leidsman van dienst. Hij wordt gezien als een aanstormend talent en is ook actief als assistent scheidsrechter in de hogere amateurdivisies en de eredivisie vrouwen.