Drie Goorse vrouwen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Vanmorgen was weer de traditionele lintjesregen op de dag voor Koningsdag. In de gemeente Hof van Twente werden tien onderscheidingen uitgereikt waarvan er drie naar Goorse vrouwen gingen. Selma Hoek werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege haar inzet voor de jaarlijkse 4 mei-herdenking en haar rol als beheerder van de Joodse begraafplaats. Ook is ze op verschillende terreinen actief binnen de organisatie van het Goorse School- en Volksfeest…

Ook was er een lintje voor Gerdien Smeenk. Gerdien. Zij is al jaren één van de kartrekkers van het Goors Historisch Museum en al ruim 25 jaar vrijwilligster van de Stichting Kunstuitleen Hof van Twente. Ook is ze actief bij het Goorse gemengde koor Onze Stem.

Het derde Goorse lintje ging naar Ine Hoek-Baak. Zij is al sinds jaar en dag vrijwilliger binnen de Goorse Rooms-Katholieke geloofsgemeenschap waarin ze actief is in werkgroepen voor het voorbereiden van onder meer uitvaarten en het verzorgen van avondwakes. Ook is ze al meer dan een kwart eeuw coördinator van de verschillende koren van de Petrus en Paulus-parochie.

De overige zeven lintjes in de Hof werden uitgereikt aan de Diepenheimers Johan Altena, Jan Boink en Willemien Morsink. Uit Hengevelde werden Ria Rouweler en Agnes de Wit naar het gemeentehuis in Goor gelokt om gelauwerd te worden. Tenslotte was er ook lintje voor Markeloër Willian Potman en Benteloër Gerrit Nijland. Alle tien gedecoreerden in de Hof zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.