Twenthe verdiende winnaar stadsderby

De stadsderby tussen vv Twenthe en SV Hector is vanmiddag geëindigd in een verdiende 3-1 zege voor de thuisploeg. Twenthe was, na fraaie sfeeracties van beide supporterskampen, van meet af aan beter maar creëerde niet heel veel kansen. Het werd 1-0 door een treffer van Stijn Jeurlink die profiteerde van slecht verdedigen van de Hector-defensie. Er werd ook nog een goal afgekeurd van Luuk Freriksen voor rust. Scheidsrechter Oude Huikink constateerde een overtreding op doelman Koen Eekhout van Hector en floot af. 1-0 was de ruststand…

In de tweede helft was Hector wel scherper en kwam Raùl Jimenez in de ploeg voor Yilber Haverslag. Toch werd het vroeg in de tweede helft 2-0. Stijn Jeurlink was wederom de doelpuntenmaker. Daarna werd het 3-0 door een treffer van Mart Lammertink. Kort daarop deed Hector wat terug en het was Silas Olydam die de 3-1 fraai binnen schoot. Daarna gebeurde er weinig meer op ’t Piepwillem en stapte Twenthe dus als de terechte winnaar van het veld. Door de zege komen de Tricolores op 39 punten uit 19 wedstrijden en staan vierde in de vijfde klasse A.. Hector heeft twee punten meer en is de nummer drie maar heeft ook een wedstrijd meer gespeeld. De nummer twee, TVV speelde vandaag tegen Hoeve Vooruit. Bij een stand van 3-1 voor ‘De Hoeve’ is dat duel 11 minuten voor tijd gestaakt na ernstige wanordelijkheden. Koploper La Première is dicht bij het kampioenschap. Als de Almeloërs kampioen worden spelen de nummers 2,3 en 4, nacompetitie om promotie naar de vierde klasse.