PvdA wil camera’s voor Boa’s

De lokale fractie van de PvdA wil de Boa’s in de Hof van Twente uitrusten met camera’s. Dit voor de veiligheid van de opsporingsambtenaren. Door de extra Boa’s die zijn aangesteld zullen er nu ook extra toezichthouders in het weekend en in de avond en nacht aan het werk gaan. “We vinden niet dat we moeten wachten met camera’s totdat er iets verkeerd gaat”, aldus fractievoorzitter Fred Rijkens. “Bovendien kunnen de opnamen gebruikt worden als bewijsvoering voor bepaalde zaken.”…

De PvdA wil niet dat de Boa’s de beschikking krijgen over wapens. Rijkens: “We zouden het liefst zien dat de bijzonder opsporingsambtenaren in onze gemeente een team gaan vormen met bijvoorbeeld de opsporingsambtenaren van Twickel en Staatsbosbeheer. In de natuur gebeuren ook gekke dingen en samen zijn deze opsporingsambtenaren sterker en effectiever dan los van elkaar.

Rijkens zegt dat zijn fractie eigenlijk voor een gemeentepolitie ‘light’ wil gaan. “Je ziet dat er steeds meer gaten vallen in de politiezorg als het om relatief kleine dingen gaat terwijl die kleine dingen voor onze inwoners juist heel belangrijk zijn. De Burgemeester en de Officier van Justitie zouden daadwerkelijk moeten beslissen over de inzet van dit ‘politiekorps’ maar dan wel op basis van een door de gemeenteraad vastgesteld plan.