Komende zaterdag Open Dag Brandweerkazerne Goor

Komende op zaterdag, 11 mei, is er een Open Dag van de Brandweer Twente in de Brandweerkazerne aan de van Kollaan in Goor. Van 11:00 uur tot 16:00 uur zij de diverse voertuigen, zoals de autoladder, hulpverleningsvoertuig, de tankautospuit, het schuimblusvoertuig, het natuurbrandbestrijdingsvoertuig en de drone ‘Argus’ te bewonderen. Ook diverse andere hulpverleningsdiensten zoals de politie, ambulance en defensie, zullen zich presenteren…

Er zijn op deze dag ook verschillende demonstraties te zien. Zo wordt onder meer getoond hoe een autobrand en een vlam in de pan worden geblust. Ook is te zien hoe de brandweer te werk gaat bij een verkeersongeval waarbij slachtoffers vastzitten in hun auto. Daarnaast is er een escaperoom en zijn er (water-) spelletjes georganiseerd én een springkussen voor de kinderen. Vanwege de beperkte parkeergelegenheid wordt gevraagd om zoveel mogelijk per fiets of te voet te komen.

Wie tijdens deze Open Dag enthousiast is geworden en graag vrijwilliger wil worden bij de brandweer in Goor kan zich laten informeren over het brandweervak en de mogelijkheden om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Kijk voor meer informatie op werkenbijbrandweertwente.nl.