GFC wint maar ziet concurrentie ook punten pakken

GFC heeft vanmiddag een dik verdiende 0-3 zege geboekt op V.V. Mariënberg in de vierde klasse C van het zaterdagvoetbal. Een belangrijke zege in de strijd om het ontlopen van de nacompetitie tegen degradatie. GFC staat daarin nog steeds op de ‘gevaarlijke’ 10e plek en dat komt omdat de nummer 9, Avereest, verrassend met 5-2 won van koploper Bergentheim. Volgende week is de grote concurrent de tegenstander van GFC op sportpark Heeckeren en dan kunnen de rood zwarten dus een grote stap zetten naar lijfsbehoud en zelfs nog een rol spelen in de strijd om de derde periodetitel…

In Mariënberg ging het eerste kwart van de wedstrijd gelijk op. Daarna was GFC de bovenliggende partij en kwam het op 0-1 door een mooie aanval die werd afgerond door spits Tim Wassink. 0-1 was ook de ruststand. Na tien minuten in de tweede helft werd het 0-2, door goal van invaller Koen Bromander die binnen tikte na een voorzet van Daan Zweers. GFC kwam daarna niet meer in de problemen en het kreeg in de slotfase nog een strafschop die werd benut door Tim Wassink: 0-3.

GFC heeft nu 33 punten uit 23 wedstrijden en de drie ploegen daarboven hebben slechts één punt meer. Met nog drie duels te gaan is het dus zaak om de driepunter in Mariënberg een goed vervolg te geven. Na Avereest volgende week, dat een punt meer heeft, volgen nog een uitduel tegen Hardenberg ’85, dat ook een punt meer heeft én een thuiswedstrijd tegen SC Lutten dat 5e staat en ook maar drie punten meer heeft dan GFC. Het is dus ongemeen spannend in de vierde klasse C waar ook de titelstrijd nog verre van beslist is. Die gaat voorlopig tussen Bergentheim en DES met beiden 41 punten terwijl Bornerbroek volgt op drie punten en sv Rijssen op vier punten.