Gastdocenten gezocht die willen onderwijzen over bijen

De Bijenbeweging Overijssel is in Goor en de overige kernen in de Hof op zoek naar mensen die als zogenoemde ‘bijengastdocent’ willen fungeren op basisscholen. De Bijenbeweging zet zich in voor de bescherming van de 360 soorten wilde bijen en hommels die ons land rijk is. Educatie over bijen is daar een onderdeel van. Voor het project ‘Scholen voor Bijen’ zoekt de Bijenbeweging enthousiaste bijenfans die op basisscholen in de buurt lessen over bijen en biodiversiteit willen geven…

De gastlessen vinden plaats in de klas, of buiten in het veld. In juni organiseert de Bijenbeweging een training voor nieuwe bijengastdocenten. Hierin leren de aspirant-bijengastdocenten bij over de wilde bijen en is er aandacht voor didactiek. Van september tot de herfstvakantie worden de bijenlessen gegeven op aanvraag van de school, in afstemming met de bijengastdocenten.

Het project Scholen voor Bijen loopt al sinds 2019. Naast de bijengastlessen kunnen scholen ook lesmateriaal bestellen over bijen en worden er elk jaar biologische bollenpakketten en bloemenzaadjes verstrekt aan de scholen. Afgelopen twee schooljaren zijn in ruim 100 groepen bijengastlessen gegeven.

Aanmelden kan bij Angelien Hoppen van de Bijenbeweging Overijssel via mail: ln.lessjirevoueilimneruutannull@neppoh.a.